Fredag den 13:de.

Fredagen den 13:e, hur är sanningen om den?
Många tror att allt ont händer just denna dag.
Händer det då något säger man att det just beror på detta datum och dag.
Tyvärr hålls denna dag vid liv med hjälp av medierna som skriver brett och vilt om olyckor, samma olyskor som kan hända en valig tisdag med då inte uppmärksammas på samma sätt!!
Att tro på olycksdagen är fantasilöst. Bara för pessimister.
Fredag kommer av Freja som betyder lycka en dag då man kunde glädja sig åt livets possitiva
Fredag var för de gamla grekerna Afrodites dag, det vill säga kärlekens dag.
Så kom kristendomen och ställde till det, fast även jag är troende, så dog Kristus på korset på en fredag och därmed blev fredagen en sorgedag. 
Under medeltiden blev myten om fredagen bara värre. 
13 då, vad har det numret gjort för fel?
 I USA finns inte en skyskrapa som håller sig med ett våningsplan 13. Nummer 13 har svärtats ner av såväl trollpacket som av asatro och kristendom. Häxorna använde 13 som ett magiskt tal i formler och förbannelser. Död, trolldom, underjord och ondska har alltid varit förknippat med talet 13. Vid en middag i Valhall var de 12 runt bordet när Loke dök upp, vilket ledde till den väne Balders död. Nya testamentets berättare förtäljde att Judas var den 13:e gästen vid nattvardsbordet, just han som blev Jesu död. Våra förkristna fäders syn på fredagen kan vi försöka återerövra, men för siffran 13 ser det dystert ut.
Och andra sidan lyser Lucia upp denna dag med sina tända ljus och sånger

Kommentarer
Postat av: Olivia

Fredagen den 13 ursprung är:

Jesus hade 12 lärjungar, den 13 var han själv.. Det fullkomliga talet är 7 (för Jesus) men för oss människor 6, 6+7=13. D.v.s. bevis på att Jesus då var Gud och människa.

Jesus dog på en fredag (långfredag då). Samma dag som Gud blev människa. Då han hängde på korset och sa: "det är fullbordat". Samma dag som djävulen trodde han hade vunnit mot Jesus.

2008-06-15 @ 20:50:02
URL: http://oliviajohansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0